Odobreno 35,7 miliona za dogradnju saobraćajnice do CPPOV u Vrbasu

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je opštini Vrbas 35.744.541 dinara, za projekat rekonstrukcije i dogradnje pristupne saobraćajnice do Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda. Ugovor je sa predsednik Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, danas  potpisao i predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac.

Prema rečima Glušca sa izgradnjom pristupnog puta okončava se još jedna ugovorna obaveza lokalne samouprave, koja je preuzeta pri potpisivanju ugovora o izgradnji CPPOV.

„Sve naše ugovorne obaveze usleli smo da ispunimo. Istovremeno, neprestano urgiramo da se završe radovi na izgradnji linije mulja na postrojenju, i imamo uveravanja iz Ministarstva poljoprivrede da će posao biti nastavljen. Za nas je veoma važno da se drugi najveći projekat Evropske unije u Srbiji što pre okonča, jer želimo da nastavimo da radimo na rešavanju zagađenja Velikog bačkog kanala, a izgradnja CPPOV je preduslov toga. Hvala Vladi Vojvodine i Upravi za kapitalna ulaganja što podržavaju naše projekte i čine sve da i naša opština bude važan deo širokog projekta razvoja Vojvodine“, istakao je Glušac.

Vlada je danas opredelila 791.539.310,28 dinara za 25 projekata na teritoriji 22 lokalne samouprave, čija realizacija će doprineti ravnomernom i bržem razvoju AP Vojvodine. Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalne zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović  naglasio je da je nakon usvajanja rebalansa pokrajinskog budžeta, Vlada u veoma kratkom roku uspela da raspiše konkurse za dodelu ovih sredstava i da su, svega tri dana nakon zaključenja konkursa pripremljeni današnji ugovori, vredni blizu 800 miliona dinara. Na taj način, kroz dobru organizovanost i koordinaciju na pokrajinskom nivou, pokazana je efikasnost u radu kada je reč o realizaciji velikih javnih investicija na teritoriji Vojvodine. Mirović je poručio korisnicima ovih bespovratnih sredstava da i oni budu što efikasniji u krajnjoj realizaciji projekata, kao i da na vreme pripremaju projekte za novi konkurs koji će biti raspisan ili krajem ove, ili na samom početku naredne godine.

Mirović je istakao i da je Pokrajina za proteklih godinu dana obezbedila sredstva za niz projekata u 44 od 45 lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.