Milion dinara za školski i predškolski sport

Obrazovnim ustanovama u opštini Vrbas od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu odobreno je ukupno milion dinara. Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ pripašće 300.000 dinara dok će, takođe, po Konkursu za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, OŠ „Svetozar Miletić“ pripasti 400.000 dinara. Konkursom za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta, isti Pokrajinski sekretarijat,  Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“ dodeljuje 300.000 dinara.  

OŠ „Svetozar Miletić“ koristiće sredstva za opremanje fiskulturne sale, Gimnazija za afirmaciju školskog sporta i sportskih sekcija, a PU „Boško Buha“  za nabavku sportskih rekvizita. Kako nas je obavestila Ksenija Bence, v.d. direktora PU „Boško Buha“, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je proletos raspisao pomenuti konkurs.

„Naša ustanova je prepoznala potrebu i mogućnost da kroz konkurs obezbedi sredstva za nabavku sportskih rekvizita. Dodeljeno nam je 300.000 dinara za nabavku sportskih rekvizita i nova oprema će nam služiti za obavljnje sportskih aktivnosti naše najmlađe populacije. Time doprinosimo njihovom zdravom odrastanju, a ujedno olakšavamo rad vaspitaču, specijalisti za fizičko vaspitanje Nebojši Dešiću, koji je pomogao pri pripremanju projekta“, dodala je Bence.