Za promenu planske dokumentacije dodeljeno 1,2 miliona dinara opštini Vrbas

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, Vladimir Galić, potpisali su danas ugovor o dodeli  1,2 milona dinara za promenu tehničke i planske dokumentacije u opštini Vrbas. Pokrajinski sekratar Galić rekao je da je u oblasti izrade projektno tehničke dokumentacije dodeljeno je 7,5 miliona dinara, a u oblasti planske dokumentacije 16 miliona dinara.

“Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i svake godine do sada, i ovaj put izdvojio je sredstav za sufinansiranje izrade planske i projektne dokumentacije. Ljudi koji rukovode opštinama  znaju značaj ove dokumentacije, bez kojih nema izrade infrastrukturnih projekata, kao što su saobraćajnice i slično. Ukoliko ne pomognemo i sufuinansiramo izradu ove dokumentacije u mnogim opštinama ne bi mogle da se izgradi važne saobraćajnice“, rekao je sekretar Galić.

Prema rečima Glušca, ova sredstava su bespovratna i dobijena su na osnovu tri zahteva. “Mi ćemo u narednom periodu morati da odgovorimo na zahteve potencijalnih investitora koji traže veće zauzeće parcela nego što je to bilo do sada, zbog toga je neophodna promena dokumentacije. Drugi osnov za dodelu sredstava za promenu planske dokumentacije  je da opremimo vodovodnu mrežu sa pitkom vodom do naseljenih mesta, dok je treći deo namenjen za jedan deo putne infrastrukture”, rekao je Glušac.

On je naglasio da je veoma važno da što će se promenom planske dokumentacije izaći u susret potencijalnim investitorima. “Kada se investitorima omogući veće zauzeće parcele, to znači da će raditi na proširenju proizvodnje, a samim tim upošljavaće nove radnike”, istako je Glušac.