Humanitarni festival za podršku porodici Makša

U Vrbasu će 16. avgusta biti održan humanitarni festival „Muzikom za Makše“, sa ciljem prikupljanja finansijske pomoći za  porodicu Makša, koju je pre nekoliko nedelja zadesila stravična nesreća. Kako saopštavaju organizatori, nastupiće bendovi Neverne bebe, Ničim izazvan, Iskaz i (Ne)normalni i svi oni dolaze potpuno besplatno čime daju nemerljiv doprinos ovoj akciji.

„Nastup ovoliko poznatih bendova na jednom mestu i u jednom danu u gradu Vrbasu nije viđen godinama, što grad stavlja na muzičku mapu Srbije. 18. juna ove godine celu zemlju, a posebno grad Vrbas, potresla je vest o stradanju porodice Makša u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj. Tom prilikom je na licu mesta život izgubio sin Miloš (14), a njegovi majka Dravka i otac Ištvan zadobili vrlo teške povrede. Nažalost, Ištvan (41) je dvanaest dana kasnije preminuo. Najmlađi sin (5) koji se takođe nalazio u vozilu u trenutku nesreće, je na sreću prošao sa lakim povredama. Sada se nalazi u Vrbasu, sa najstarijim bratom (17) koji nije krenuo na kobni put. Otac im je preminuo, majka je u bolnici i o njima brigu vode tetka, bake i deda. Ostali su bez ikakvih primanja što njihovu situaciju čini još težom.

Gotovo polovina benda Ničim izazvan su rođeni Vrbašani ili većinu života žive u njemu. Neki su i lično poznavali članove porodice Makša, tako da dileme nije bilo, mora se pomoći. Uz svesrdnu pomoć Opštine Vrbas, predsednika Milana Glušca, Centra za fizičku kulturu i privatnih firmi i lica iz ovog grada, dana 16.8.2017. od 20 časova na Gradskom stadionu u Vrbasu će biti održan muzički festival od koga će čitav prihod biti uplaćen na račun porodice Makša“, stoji u saopštenju organizatora ove akcije. 

Karte će stajati najmanje 200 dinara (ko bude želeo može da uplati i više) i biće u prodaji za koji dan. Uplatom iznosa na dinarski račun br. 160-5800101068557-15 ili uplatom najmanje 2 evra na devizni račun RS35160583020065012432, Account With Institution, (SWIFT code): DBDBRSBG, svoj primerak karte možete preuzeti na prodajnim mestima uz dokaz o uplati, a informacije o prodajnim mestima karata biće uskoro objavljene.