Četvrti sporazum opštine Vrbas sa „Srbijom u ritmu Evrope“

Na manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“ opština Vrbas biće predstavljena i ove godine. Tako je uređeno ugovorom koji je danas u ime ove organizacije, sa predsednikom opštine Vrbas, Milanom Glušcem, potpisao Igor Karadarević, izvršni direktor „Srbija u ritmu Evrope“. Ova manifestacija, na kojoj deca iz svake uključene lokalne samouprave predstavljaju jednu evropsku zemlju, pored saradnje u oblasti omladinskih politika, otvara i mogućnosti privrednog povezivanja, pa su zaključivanju ugovora prisustvovali i Marijan Mijanović, član Opštinskog veća za oblast privrede i investicija, i Srđan Stanić, zadužen u Opštinskom veću za sport i omladinu.

„Ovo je, u protekle četiri godine, četvrti ugovor potpisan sa opštinom Vrbas i mogu reći da je i našoj organizaciji i ambasadama sa kojima smo sarađivali, opština Vrbas bila i ostala pravi partner. Vrbas nam je taličan. Počeli smo sa ovom opštinom, jedan od prvih ugovora sklopili smo sa administracijom u Vrbasu. Danas smo sa predsednikom Glušcem razgovarali i o donacijama ambasada koje prate ovu manifestaciju, a od kojih je ona sa Ambasadom Turske već realizovana. Već gledamo da se ta tradicija u vašoj opštini nastavi, da osim dece i omladine veže i privredu i poljoprivredu. Pa smo razgovarali i o tome koju zemlju da povežemo sa Vrbasom za naredni ciklus takmičenja“, rekao je Igor Karadarević, izvršni direktor „Srbija u ritmu Evrope“.

On je podsetio na poslednje finale „Srbija u ritmu Evrope“, održano 25. juna u Somboru i uživo emitovano na Prvoj srpskoj televiziji, kada je pobedio grad Niš. Sem Srbije, Crna Gora, Kipar, Švedska, Danska, Finska, Norveška, BIH, Hrvatska, Rumunija, od janura 2018. godine takođe će imati svoja nacionalna takmičenja, a veliko finale pobednika iz svake od pobrojanih zemalja održaće se u Kopenhagenu.

„Kao i prethodnih godina, deca iz Vrbasa predstavljaće jednu od evropskih zemalja za koju se odlučimo. Očekujemo da nam to doprinese i u realizaciji nekog od projekata koje imamo pripremljene, upravo kao što smo to uspeli sa Republikom Turskom kada je u pitanju igralište za decu. Vrednost te donacije iznosila je preko osam miliona dinara. Po našim saznanjima iz Ambasade Turske to je jedini kompletno završen projekat, od 40 koliko ih je u procesu realizacije, a saradnju sa Turskom nastavićemo i oko drugih projekata. Sa druge strane, i ovdašnja deca, dosadašnji učesnici, promovisali su Vrbas na najbolji mogući način“, naznačio je predsednik Glušac i dodao da svaki put kada Vrbas poseti neki od ambasadora, opština predlaže da dovede sa sobom i privrednu delegaciju kako bi došlo do povezivanja privrednika i tržišta, stvaranja novih kontakata i privlačenja investicija.