Likovnom kolonijom obeležavaju 48 godina ULUV-a (FOTO)

Likovni stvaraoci, njih 45, „Kolonijom otvorenih vrata 2017“ u osunčanom ambijentu restorana „Kod Čava“ obeležavaju danas vredan jubilej –  48 godina postojanja Udruženja likovnih umetnika Vrbasa. Posetili smo ih i zabeležili kako sve to protiče i izgleda.

Prema rečima predsednice Tamare Barnovski, osim članova i gostiju iz Ravnog Sela, Zmajeva i Kucure, pridružili su im se i gosti iz Sombora, Kule i Sivca da stvaraju na slobodnu temu, a sva umetnička dela koja danas nastanu biće iduće nedelje najpre izložena u „Našoj galeriji“ ULUV-a, a zatim i otkupljena.

„Od iduće nedelje će radovi nastali na koloniji biti izloženi u Našoj galeriji gde će svi ljubitelji umetnosti  moći da ih pogledaju. I opštinska uprava već dugi niz godina nesebično pomaže u afirmaciji i promovisanju naših umetnika, članova Udruženja, pa će se danas stvorena umetnička dela naći izložena u prostorijama lokalnih ustanova ili će biti poklanjana  gostima grada i zaslužnim građanima“, prenela je Baranovski i dodala da je to sjajan vid afirmacije lokalnih umetnika i na tome se posebno zahvalila predsedniku opštine, Milanu Glušcu.

Opština Vrbas pomogla je i realizaciju kolonije, kao i Kulturni centar Vrbas i restorani „Kod Čava“ i „Kairo“. Pogodno i lepo vreme inspirisalo je umetnike da već tokom jutra počnu sa stvaranjem svojih novih tvorevina, pa smo mnoge od njih zatekli u kreativnom zanosu, udbljene u komponovanje svojih budućih dela koja do večeri treba da dobiju konačnu formu.