Humanitarna fudbalska utakmica „Da Nađa pobedi“ odigrana u Vrbasu

Veterani Fudbalskog kluba Stari Vrbas i beogradskog Partizana juče su, na stadionu kraj Šlajza, odigrali humanitarnu fudbalsku utakmicu u kojoj su crno-beli, predvođeni kapitenom Kadenićem i raspoloženim Stojanoskim, slavili sa ubedljivih 5:0. Meč je organizovan za pomoć trogodišnjoj Nađi Kvrgić, oboleloj od leukemije, koja se nalazi na lečenju u Nemačkoj a čiji je deda Vojin Zota Čolaković, dugogodišnji kapiten Vrbasa, bio i trener ekipe Starog Vrbasa.

Uprkos velikom nevremenu, nekoliko stotina građana se odazvalo ovoj humanitarnoj akciji i svojim prilogom pomoglo lečenju mlade Nađe. Pravdu na ovom meču delio je iskusni internacionalac Vlado Glođović, koji se na ovom susretu oprostio od suđenja. Njemu je u ime sudijske organizacije Vrbasa, Pavle Čolaković uručio plaketu za izuzetne zasluge.

Ispred Fudbalskog kluba Partizan, crno beli dres maloj Nađi u znak brzog ozdravljenja, uručio je kapiten Goran Kadenić. Ovim putem sakupljeno je stotinu hiljada dinara a pobedili su igra i humanost. Utakmica je odigrana pod pokroviteljstvom opštine Vrbas.