Državni sekretar Vekić prisustvovao danu “Otvorenih vrata” u Vrbasu – Preko 100 preventivnih pregleda

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, prof.dr Berislav Vekić, pohvalio je zdravstvene ustanove Opštu bolnicu Vrbas i Dom zdravlja “Veljko Vlahović”, na dobrom i timskom radu. Državni sekretar je juče obišao akciju bespltnih preventivnih pregleda “Otvorena vrata” koju je OBV organizovala u saranji sa DZ “Veljko Vlahović”. Tokom akcije u periodu od 8 do 16 časova u Domu zdravlja “Veljko Vlahović”, 104 pacijenta je obavilo opšte i EKG preglede, dok je 125 pacijenta obavilo, ultrazvučni pregled abdomena, urološke i ginekološke preglede.

Akcija je organizovana u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a državni sekretar Vekić, obišao je neke od ustanova, među kojima je i DZ u Vrbasu.

„Pre mesec dana imali smo preventivne preglede iz domena kardiologije, sada se vrše urološki, ginekološki pregledi, kao i ultrazvučni pregledi abdomena. Radimo na popularitaciji preventivnih pregleda, jer nam je želja da daleko više uložimo u prevenciju, a radi se o akcijama preventivnih pregleda koje mogu obaviti građani i bez zdravstvene knjižice. Utisci iz Vrbasa su veoma dobri. Timski rad dve zdravstvene ustanove je ovde očigledan“, rekao je državni sekretar, prof.dr Berislav Vekić.

Po prvi put akcija „Otvorena vrata“ koju organizuje OBV održana je u vrbaskom Domu zdravlja. „Dom zdravlja se uključio u ovu akciju i mi obaljamo preglede kao što inače u našim akcijama obavljamo. Veliko mi je zadovoljstvo da su se grašani odazvali u ovakvom broju i nadam se da će ih ubuduće biti još više. Pozivam građane da dodju na ovakve akcije, jer se održavaju nedeljom, ne moraju da zakazuju, dugo da čekaju i izostaju sa posla“, istakla je Jasmina Assi, direktorka DZ „Veljko Vlahović“.

Direktor OBV, dr Milan Popov naglašava vema dobru saradnju sa Domom zdravlja. „Saradnja sa Domom zdravlja je izvrsna. Ovom akcijom pokazali smo kako to treba da izgleda. Smatrali smo da je građanima jednostavnije da dođu u Dom zdravlja nego u bolnicu koja se nalazi na preiferiji grada. Spojili smo više pregleda na jednom mestu“, rekao je Popov.

Akciji besplatnih pregleda prisustvovao je i predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac. „Zaista se na delu vidi sinergija lokalne, pokrajinske i republičke vlasti, kao i zdravstvenih ustanova, a sve u cilju što bolje zdravstvene zaštite naših građana“, naglasio je Glušac.