Uspeh Milenka Radovanova na Međunarodnom fotografskom konkursu

Umetnički fotograf iz Vrbasa, Milenko Radovanov,  nagrađen je na Međunarodnom fotografsom konkursu na temu vode – „Treći element 2017“, koji je organizovan u Rijeci. Na konkurs se prijavilo čak 159 autora iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Rumunije, Rusije, Finske, Indije, Nemačke, Slovačke i Bosne i Hercegovine, sa ukupno 872 fotografije.

Tri fotografije Milenka Radovanova – Meditacija, Prolaz i Svetlost, postavljene su na izložbi koja je otvorena proteklog vikenda u Galeriji Principij u Rijeci. Na izložbi je postavljeno 84 fotografije od 64 autora.

Ove godine odluku o nagrađenima doneo je žiri u sastavu: Ivana Tomanović, profesorka fotografije na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, Iva Prosoli, profesorka fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, i Borislav Božić, profesor likovne umjetnosti i predsednik Fotokluba Rijeka. Kako su saopštili organizatori konkursa “temeljni cilj projekta je pokrenuti ljude da u svojoj neposrednoj sredini otkrivaju prirodna bogatstva i lepote vezane za vodu, a isto tako da detektuju specifične ekološke situacije koje ugrožavaju naš treći element, ili da daju neko drugo, lično viđenje ove teme kroz medij fotografije“.