Otvorena izložba „Fotografi svome gradu“ u Galeriji KC Vrbas

Otvaranjem izložbe „Fotografi svome gradu“, grupa entuzijasta umetnika fotografije želela je da se pridruži oktobraskim manifestacijama posvećenim Danu grada. Na izložbi je prezentovana 51 fotografija grada Vrbasa,kao i njegovih mesta, a idejni tvorac je Rajko Karišić, poznati fotograf i članovi Udruženja Foto-kino kluba „Zenit“ osnovanog pre godinu i po dana. Uz Rajka Karišića čiji je najveći broj fotosa izložen, ovu ideju podržala je i vrbaska Galerija kao i Kulturni centar i uvrštena je u Program obeležavanja proslave Dana grada.

“Uz veliku podršku predsednika opštine Milana Glušca realizovali smo ovu ideju osmislili izložbu, i nadam se da će eventualno nepoverenje ova izložba demantovati i da će kao takva postati tradicionalna.Zamisao je da će fotografije sa ove izložbe putovati i imati svoj život u nekim kancelarijama, a u najmanju ruku mogu poslužiti našem predsedniku koji je veoma aktivan da na ovaj način u drugim sredinama prezentuje opštinu Vrbas“, rekao je Karišić.

Izložbu je zvanično otvorio Milan Glušac, predsednik opštine rekavši da je veoma važna prezentacija opštine u svim segmentima, da je veoma važno da se preko kulture, umetnosti afirmiše, prezentuje i upozna naš grad i da je svakako spreman da podrži  tu lepu priču o gradu i da se nada  da će ova izložba prerasti u tradiciju.I sami učesnici izložbe veruju da će ona postati tradicija i sastavni deo programa budućih proslava Dana grada.