JKP “Standard” vrši zamenu kotla u CFK – Novi kotao vredan 1,8 miliona dinara

Javno komunalno preduzeće “Standard” uz pomoć opštine Vrbas kupilo je novi kotao na mazut koji će biti postavljen u Centru za fitičku kulturu “Drago Jovović” i pomoću koga će biti omoigućeno grejanje ove ustanove. Prethodni kotao je postavljen 1979. godine, dotrajao je i nije se mogao više koristiti. Za novi kotao izdvojeno je 1,8 miliona dinara.

“Radnici Javnog komunalnog preduzeća ‘Standard’ rade montažu novog toplovodnog kotla na mazut gabarita 1200 kilovata. Najbitnije je da ćemo ove radove završti na samom početku grejne sezone pre prvog hladnog talasa”, rekla je vršilac dužnosti direktora JKP “Standard”, Marija Milunović.

Prema njenim rečima u planu je da u narednom periodu i ostali kotlovi u zgradama, po prioritetima, budu zamenjeni. U toku montiranja kotla, radnike je obišao i predsednik opštine Milan Glušac.

“Raspisali smo javnu nabavku, i obezbedili novac za novi kotao, jer je prethodni bio porozan i godinama u nazad saniran. Ovo je velika i značajna investicija. Centar za fizičku kuluru radi gotovo 24 sata, koriste ga sportisti, klubovi kao i mnogobrojni gosti, s toga je važno da grejanje bude besprekorno. Važno je da je novi kotao postavljen u pravo vreme”, rekao je Glušac.

Inače, novi kotao je domaće proizvodnje, firme “MIP-TIMO“ iz Ćuprije, snage je 1200kW, a može da radi na tečno i gasovito gorivo.