„Moj svet za moje prijatelje“ – Izložba Ljubisava M. Srdanovića

„Moj svet za moje prijatelje“ je naziv izložbe autora Ljubisava M. Srdanovića, koja je sinoć otvorena u Galeriji Kulturnog centra Vrbas. Izložba je okupila ne samo veliki broj Srdanovićevih prijatlja nego i svih poklonika likovne umetnosti i poštovalaca tridesetogodišnjeg slikarskog i vajarskog rada autora.

Na izložbi je predstavljena retrospektiva slika i vajarskih dela koje je napravio i naslikao u svom dugogodišnjem stvaralačkom radu i ljubavi prema umetnosti.

„Umetnikov životni, slikarski način putovanja bio je veran,  iskren i pošten, kao i negovanje slikarskog dara iz ljubavi“, rekao je pesnik Blagoje Baković, koji je otvorio izložbu. Dodajući da se na pejzažima ovih slika oseća ozon i miris njegovog rodnog Durmitora.“ Tema izložbe je lična iz grudi, radio sam svetionike naše nauke,kulture i rodoljublja“, pojasnio je svoj umetnički opus Srdanović.

Na likovnoj sceni Srdanović je još od 1986. godine, a nema Jesenjeg i Prolećnog Likovnog salona,na kojem nije učestvovao, rekla je galeristkinja na otvaranaju dr Silvia Jelačić.  Dodajući da je bista Kralja Aleksandra Karađorđevića, koju je vajao Srdanović, odavno našla svoje mesto u Ruskom domu u Beogradu. Moj svet za moje prijatelje, izložbu slika i vajarskih dela, tokom novembra na samostalnim izložbama, Srdanovuć je prikazao likovnoj publici Bačke Palanke, Kule i, sinoć, Vrbasa.