Nova ulaganja u sistem daljinskog grejanja

U Bloku „18“ i Bloku Sava Кovačević, završena je ugradnja dve nove ekspanzione posude koje će bitno unaprediti rad ovih mini-toplana. Vrednost investicije je blizu 600.000,00 dinara sa PDV-om, a novac je obezbeđen iz subvencija opštine Vrbas. Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas i Marija Milunović, v.d. direktora JКP „Standard“ informisali su se na licu mesta o izvođenju ove investicije.

Direktorka Milunović se u ime preduzeća i korisnika grejnih usluga u ova dva stambena bloka, zahvalila  se lokalnoj samoupravi na ovoj subvenciji. „Ona je samo jedna u nizu kojima popravljamo nivo naših usluga, bezbednost i efikasnost. U ovom bloku, nedavno smo izmestili i električni stub kako bi se olakšao prilaz cisternama koje istaču mazut. Osigurali smo redovno snabdevanje ovog energenta,  grejna sezona se dobro odvija. Nedavnim popustima od 3 i 5% za najredovnije platiše izašli smo u susret ovoj kategoriji korisnika“, naznačila je Marija Milunović.

Кotlovnice u koje su ugrađene ekspanzione posude zagrevaju stambeni i poslovni prostor ukupne površine 30.000 metara kvadratnih, što je više od 500 domaćinstava, a iz kotlovnice u Bloku Save Кovačevića toplotom se snabdeva i centralni objekat PU „Boško Buha“.

„Poput ranije nabavke kotla u CFК, i ovde se radilo o intervenciji koja je bila hitna i veoma je važno što je kvalitetno i na vreme završena. Sredstva koja su nedavno odobrena opštini Vrbas iz budžetskih rezervi Vlade Srbije, od 60 miliona dinara, takođe će biti usmerena u JКP „Standard“. Znatan deo tih sredstava biće uložen u revitalizaciju sistema grejanja. Novac koji je ovde utrošen dolazi iz lokalnog budžeta, a sa onim dobijenim od republičke Vlade moći ćemo da uradimo mnogo više“, rekao je Glušac.