Izbori za Savete mesnih zajednica 31. decembra – Pokret za preokret poziva na bojkot

Predsednica Skupštine opštine Vrbas, donela je Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesih zajednica u opštini Vrbas.  Prema odluci izbori će biti održani u nedelju, 31.decembra 2017. godine, a raspisani su za tri mesne zajednice u Vrbasu kao i za naseljena mesta Kucura, Ravno Selo, Zmajevo, Savino Selo i Bačko Dobro Polje.

Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od 4. decembra. Izbore za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Vrbas sprovešće Komisija za sprovođenje izbora za Savete mesnih zajednica, koju imenuje SO Vrbas i birački odbori koje imenuje Komisija za sprovođenje izbora za Savete mesnih zajednica. Ova odluka stupila je danas na snagu. Povodom ove odluke Pokret za preokret opštine Vrbas izdao je saopštenje u kojem poziva sve građane kao i opozicione stranke da bojkotuju izbore. Kako se navodi u saopštenju

„Ova Odluka o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Vrbas je neustavna, jer za slučaj da dva kandidata imaju isti broj glasova pobednik je onaj koji je prvi predao kandidaturu“.