Uručeni pokloni za prve bebe rođene u Novoj godini

Već po tradiciji, predsednik opštine Vrbas, uručio je danas poklon prvorođenoj bebi u opštini Vrbas u 2018. godini. Roditeljima malog Sergeja, Maji Major i Borisu Skubanu, Glušac je uručio 80.000 dinara, a poklone su dobile i druge bebe rođene u prvim danima Nove godine.

„Naš interes je stvaranje boljih uslova za najmlađu populaciju i njihovo bezbedno odrastanje. Imamo brojne projekte uređenja predškolskih i školskih ustanova, ali potrebno je i deo budžetskih sredstava usmeriti u unapređenje pronatalitetne politike“, rekao je Milan Glušac dodajući da opština Vrbas želi da pomogne svim porodicama koje se odluče na podizanje potomstva, a jedan od tradicionalnih vidova je podrška prvorođenim bebama na početku godine.

Dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas istakao je da prethodnu godinu OBV završava sa povećanjem sredstava od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za čak 88 miliona dinara, što znači  i povećanje obima posla, a najveće povećanje obima posla poželeo je Porodilištu.

U listu darodavaca uključili su se i  Crveni krst Vrbas, koji je obezbedio deset paketa sa posteljinama za bebi krevetac, benkice i ćebad. Apoteka „Janković“ je obezbedila šest paketa sa osnovnim potrepštinama za novorođenčad, dok je Cvećara „Кraljica“ porodiljama poklonila cvetne aranžmane.