Otvorena izložba fotografija “Hilandar koji volim” u OŠ “P.P.Njegoš”

U susret najvećem prazniku svih škola u Srbiji, u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu, svečano je otvorena izložba fotografija Rajka R. Кarišića pod nazivom „Hilandar koji volim”. Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u stihovima umetnika Blagoja Bakovića, besedu je kazivao Rade Bulajić, dok je muzički deo programa svirajući gitaru izveo Aleksa Zagorac u pratnji Lazara Perovića.

Govoreći o nastanku fotografija, autor izložbe Rajko Karišić, pričao je i o svom boravku na Hilandaru. “Imao sam sreću da na svetom mestu – Hilandaru boravim 41 put. O tom duhovnom i svetom mestu se može mnogo toga reći. Blagostanje i duhovni mir koji se tamo oseti ne može se prepričati. Fotografije koje su nastale tamo, govore same za sebe. Nastalo je oko 70.000 fotografija i jako mi je bilo teško da izaberem one koje ću izložiti. Posebna mi je čast da ovoga puta izlažem fotografije u obrazovnoj ustanovi iz koje su mnoga deca ponela ogromnu količinu znanja, a među njima su i moja deca”, rekao je Karišić.

Sve goste pozdravila je vd direktorka OŠ “Petar Petrović Njegoš”, Biljana Rašković. “Delo i život Svetog Save je jedna duhovna čitanka, jedna otvorena knjiga koja nudi mir i ljubav, odanost, požrtvovanost, čestitost, sve ono što treba da krasi jednog čoveka. Sama priča o njegovom životu, o njegovom Hilandaru je nepotrošena priča. U prilici smo da nam priču priča Rajko Karišić, koji je boraveći mnogo puta na Hilandaru, napravio brojne fotografije. U našoj školi je otvorena izložba tih fotografija, a to je samo deo iz njegove bogate kolekcije fotografija koje su nastale na tom svetom mestu. Svaka od ovih fotografija delo je ljubavi i posvećenosti, zaveštanje vremenu i nama ljudima”, rekla je Rašković.