Sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja razgovarano o rekonstrukciji OBV

Predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije posetili su danas Opštu bolnicu Vrbas. Kancelarija za javna ulaganja već četiri godine podiže kvalitet javne infrastrukture, čiji su znatan deo objekti vezani za zdravstvo. Sastanku je prisustvovala i delegacija lokalne samouprave, na čelu sa Milanom Glušcem, predsednikom opštine Vrbas.

„Upravo smo i došli da obiđemo Opštu bolnicu Vrbas jer je neophodna kompletna rekonstrukcija. Oko 50 bolnica u zemlji u ovom trenutku radi na pripremi dokumentacije. Jedan deo započinje fazu izvođenja radova. U OBV smo da utvrdimo preliminarne rokove kada će biti izrađen i kada ćemo dobiti projekat, na osnovu koga ćemo moći da izvodimo rekonstrukciju. Zbog složenosti projekta verovatno ćemo raditi po određenim fazama, a početak radova, ukoliko ceo proces bude išao utvrđenim tokom, može se očekivati već krajem godine“. naznačio je Đorđe Vuković, savetnik direktora u Kancelariji.

Kako je podsetio predsednik Glušac, ovo nije prva saradnja sa Kancelarijom za javna ulaganja, jer je ona već isfinansirala potpunu rekonstrukciju osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu.

„Za te namene smo dobili 40 miliona dinara. Sada su se na spisku za rekonstrukciju našle još dve škole. Jedna je osnovna škola u Zmajevu, druga je Gimnazija u Vrbasu. U prethodnim mesecima smo vodili pregovore sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i oko rekonstrukcije bolnice. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da završimo svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju, kako bi smo mogli da pristupimo radovima i da na taj način poboljšamo kvalitet života našim sugrađanima“, kazao je Glušac.

Dr Milan Popov, direktor Opšte bolnice Vrbas, kazao je da je tokom posete i sastanka precizirano  šta dalje treba da se uradi, te da je veoma  zadovoljan sastankom, ali će najzadovoljniji biti nakon početka realizacije.