Prijem za ekipu ŽRK “Vrbas”

Ekipa Ženskog rukometnog kluba “Vrbas” bila je danas na svečanom prijemu u opštini Vrbas. Popularne “Vučice” koje su nedavno osvojile Kup Vojvodine primili su predsednik opštine Milan Glušac, pomoćnik predsednika Predrag Rojević, i član Opštinskog veća zadužen za sport Srđan Stanić. Tom prilikom Glušac je istakao da je ove godine iz opštinskog budžeta, za sport izdvojeno 22 miliona dinara.

„Vrbas je grad sporta, a posebno rukometa. Ovaj klub je na najbolji način prezentovao našu opštinu. Pokušaćemo još više i na sve načine da pomognemo Ženski rukometni klub, kao i ostale klubove i sve sportske manifestacije u opštini“, naglasio je Glušac.

Damir Rojević, sportski direktor ŽRK „Vrbas“, rakao je da su u proteklom periodu imali veliku pomoć lokalne samouprave. „Veliku podršku daje nam loklana samouprava, a tu je i nesebična pomoć predsednika kluba Aleksandra Lukovića. Privatnici i preduzetnici iz grada, kome god smo se obratili, su nam pomogli. To je dokaz da je Vrbas jedna zdrava sredina u kome dolaze do izražaja sportske vrednosti“, rekao je Rojević i tom prilikom uručio  predsedniku opštine trenerku ŽRK „Vrbas“.

Kapiten ekipe „Vučica“, Jovana Vasiljković, psebno se zahvalila publici, koja uvek pruža veliku podršku. „Jako nam je važna podrška publike koja nas bodri. Takođe važno je što smo u klubu svi složni, družimo se i mimo treninga, a ta složnost se oseti na terenu. Daćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Super A ligu“, rekla je Vasiljković.

Zahvaljujući se na podršci lokalnoj samoupravi, Milutin Lučić, trener ŽRK „Vrbas“ rekao je da je nedavno postignut uspeh rezultat napornog rada. „Svakodnevno mnogo radimo, devojke su posvećene na tereninzima, a onda sami po sebi rezultati dolaze. Devojke su se pokazale kao pravi profesionalci, tako da nije teško raditi sa njima“, rekao je Lučić.

Osvajanjem Kupa Vojvodine ekipa ŽRK „Vrbas“ direktno se plasirala na završnicu polufinala Kupa Srbije, koje će se igrati 19. i 20. maja u Šapcu, kada će popularne „Vučice“ biti u društvu najboljih ekipa. Na Kupu Srbije biće, između ostalih, prvoplasirane ekipe u Super A ligi.