Otvorena izložba slika Milijane Radovanović

U „Našoj galeriji“ ULUV-a otvorena je večeras izložba akademske slikarke Milijane Radovanović pod nazivom „Tempus fugit“ ili „Vreme teče“. Radovanović je pored vrbaskog, članica i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine. U Novom Sadu je i diplomirala slikarstvo, a živi i stvara u Vrbasu.

Publiku su na otvaranju pozdravili Tamara Baranovski, predsednica ULUV-a, rečima da joj izuzetnu radost pričinjava kad u ovoj galeriji izlažu umetnici koji u ovoj sredini i stvaraju, kao i pesnik Branislav Zubović, koji se okupljenima obratio sa nekoliko svojih pesama.

Miljiana Radovanović je istakla da, iako veruje da su slikari povučeni i okrenuti svojim kreacijama, a ne objašnjavanju svojih dela i izlaganju, izložbu u Vrbasu smatra veoma uspelom jer ju je posetio veliki broj njenih prijatelja i kolega koji joj daju podršku i snagu. Dodjući da postavka pod nazivom „Vreme teče“ nije klasična retrosprektiva njenih radova, a da se zasniva na prikazima ženskih figura, koje su dominantne, te da će publika sa izložbe poneti ponešto od izreke da žena predstavlja čak tri stuba kuće.

Izložba je otvorena do 29. marta.