OKK Vrbas prelazi u višu ligu

Kolo pre kraja takmičenja, igrači Omladinskog košarkaškog kluba Vrbas osvojili su titulu u Prvoj Muškoj regionalnoj ligi – grupa Sever. Vrbašani su  se za titulu kvalifikovali u 25. kolu MRL Sever, kada su na domaćem terenu savladali ekipu Futog Tupanjac MD, rezultatom 84 : 72. Time je ekipa Vrbasa  stekla pravo da se naredne godine takmiči u 2. Muškoj ligi Srbije, jedinom preostalom rangu nadmetanja  na putu do elitnog nivoa i povratka u rang za koji mnogi smatraju da im i pripada.

„Posebnu draž ovom velikom uspehu daje činjenica da smo do šampionske titule stigli samo sa domaćim igračima, izuzev jednog igrača, što ne postoji u celoj ligi ili među drugim klubovima u našoj opštini Vrbas. Spremni smo za 1. B ligu, kako se nekada zvala 2. Muška liga Srbije, iako znamo da se radi o teškom takmičenju punom dobrih ekipa i igrača. Imamo leto da se dobro spremimo i nećemo se nikom predati bez velike borbe. Znamo i da ovo takmičenje dosta košta, putovanja su po celoj Srbiji, ali imamo podršku opštine Vrbas za sve što nam je potrebno za normalan rad“, rekao je Bojan Marković, predsednik OKK Vrbas.

I prve čestitke igračima i stručnom štabu stigle su od Milana Glušca, predsednika opštine Vrbas, i Srđana Stanića, člana Opštinskog veća zaduženog za sport.

„Sportski uspesi koje u poslednje vreme postižu naši klubovi i pojedinci rezultat su dobrog i požrtvovanog rada ovih mladih ljudi i njihovih trenera. Nadam se da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom doprinela da uslovi u kojim rade sportisti budu zadovoljavajući i da imaju stalnu podršku svake vrste, što nam je svakodnevni cilj kada razmišljamo kako pomoći sportistima. Mi smo grad sporta, imamo šampione u mnogim disciplinama, sve ih je više, i vidi se da je delu dobra strategija razvoja sporta u opštini Vrbas. Rezultati pripadaju sportistima, a naša želja je da stvorimo najbolje uslove da nam se najmlađi naraštaj razvija i vaspitava zdravo, da ih zaštitimo od opasnosti koje im prete, i verujem da to činimo na pravi način“, istakao  je Milan Glušac.