Sastanak povodom održavanja 2. Juniorskog kupa nacija u boksu

Povodom organizovanja Drugog juniorskog kupa nacija u boksu, koji će biti održan u Vrbasu od 15. do 19. avgusta, danas je formiran Organizaci odbor turnira, a nakon toga je održan i sastanak. Bokserski Savez Srbije, Opština Vrbas i Bokserski klub „Čarnok“ Vrbas, zaključili  su Sporazum o organizaciji međunarodnog turnira u boksu za oba pola, pod nazivom „Kup nacija za juniore“.

Boks turnir će se održati u CFK „Drago Jovović“ Vrbas, i očekuje se učešće od 20 do 30 država. Ovo je drugi po redu turnir koji se održava u Vrbasu, a današnji sastanak održan je u cilju uspešnog organizovanja turnira. Sastanak je otvorio predsednik opštine Milan Glušac, ističući da je Vrbas poznat kao grad sporta.

„Ova manifestacija je dokaz da se sport u našem gradu maksimalno promoviše. Sa zadvoljstvom ističem da je Vrbas nosilac ovakvog jednog Kupa. Potrudićemo se da naša opština bude dobar domaćin svim učesnicima turnira, kako bi u svoje zemlje poneli lepe utiske i širili pozitivne reči o Vrbasu“, rekao je Glušac.

Član Opštinskog veća zadužen za sport, Srđan Stanić rekao je da je sve veće interesovanje dece u opštini Vrbas da se bave boksom, što je rezultat dobrok rada kluba. Prema rečima Igora Škundrića iz BK „Čarnok“ retko koji sport osim boksa, može da okupi takmičare iz tako velikog broja zemalja.

„Potpisali smo ugovor da se ovaj kup 5 godina održava u Vrbasu. Zahvaljujući Bokserskom savezu Srbije to će i biti tako. Potrudićemo se da ove godine kompletna organizacija bude na još većem nivou nego što je bila prošle godine“, rekao je Škundrić.

Jovica Panić iz Bokserskog saveza Srbije rekao je da je Vrbas prošle godine dobrom organizacijom, potpuno opravdao održavanje Kupa nacija u boksu. „Vrbaski Bokserski klub ‘Čarnok’ ima veoma dobre i uspešne takmičare, a neki od njih su sada u reprezentaciji Srbije“, naglasio je Panić. Inače, danas formiran Organizacioni odbror turnira čine 15 predstavnika institucija i organizacija sa teritorije opštine Vrbas.