Vojvođanski dani opšte medicine održani u Vrbasu

Vrbas je u petak i subotu okupio eminentne predstavnike medicinskih nauka i lekare iz medicinskih centara širom Pokrajine, a povod su petnaesti po redu Vojvođanski dani opšte medicine. Na skupu je istaknut značaj opšte medicine u ukupnom zdravstvenom sistemu i činjenica da se najveći deo zdravstvenih potreba građana rešava upravo na ovom nivou zdravstvene zaštite.

„Opšta medicina je temelj kompletne zdravstvene zaštite, kojoj  je kao i svakoj drugoj grani, potrebna konstantna edukacija. Kao lokalna samouprava nastojimo da pružimo što bolje uslove za rad Medicinckog centra u Vrbasu i da izjednačimo kvalitet zdravstvene zaštite u gradu i naseljenim mestima. Imamo i pomoć republičkih i pokrajinskih organa, učestvujemo na mnogim konkursima, a i opština izdvaja sredstva kojima bi se unapredio rad Medicinskog centra“, rekao je na otvaranju skupa Milan Glušac, predsednik opštine.

Prvog  dana održana su predavanja na temu „Kardiovaskularne bolesti“, dok je drugi dan rezervisan za edukacije na temu „Dijabetes melitus“. Ovaj medicinski skup akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta Srbije, a u organizacionom timu je i dr Gordana Vukićević, specijalista medicine rada u DZ „Veljko Vlahović“.

„Imamo veliku želju da Vrbas postane centar ovakvih događaja. Uz pomoć lokalne samouprave i saglasnost Doma zdravlja i podružnice vrbaskih lekara, takvo nešto je i moguće. Upravo iz tog razloga i nije bilo teško prirediti ovakav skup jer je sve u organizaciji dobro funkcionisalo“, upoznala nas je dr Gordana Vukićević i dodala da je ovo sjajna promocija Vrbasa kao zdravstvenog centra.