Ovogodišnja nagrada Palete mladih „Anksioznosti“ Aleksandra Stanojevića

Aleksandar Stanojević iz Paraćina, student Akademije umetnosti u Novom Sadu je pobednik 44. Palete mladih, otvorene sinoć u Galeriji Kulturnog centra Vrbas u okviru manifestacije 50. Festivala poezije mladih.

„Anksioznost“ je naziv pobedničke slike, reč je o akrilu na platnu ,radu koji je izdvojio Stanojevića među dvadeset mladih slikara koji su učestvovali na ovogodišnjoj Paleti mladih. To je bila odluka selektora Biljane Jotić, koja kaže da u radovima odabranih umetnika mogu da se prate različiti eksperimenti sa likovnim elementima, koji ipak ostaju u domenu likovne celine, dodajući da živa komunikacija između dela i posmatrača može da se izdvoji kao tema ovogodišnje selekcije umetnika na likovnoj manifestaciji Paleta mladih, a mladost ima pokretačku snagu u umetnosti što intenzivira tematsku osnovu.

Likovnu manifestaciju „Paleta mladih“, sinoć otvorila akademska slikarka Milijana Radovanović, rekavši da su generacije  mladih slikara, učesnika manifestacije donosile stvaralačku energiju ovom gradu, a kasnije  postajale i značajna imena u svetu slikarstva i umetnosti. Prisutne na otvaranju izložbe je pozdravio i Bojan Periz, član Opštinskog veća zadužen za kulturu.