Finalisti Festivala poezije mladih na prijemu u opštini

Finalisti 50. Festivala poezije mladih, danas su bili na prijemu u opštini, gde su ih dočekali Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine, Mira Nedić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, Danica Paroški, pomoćnica predsednika opštine i Bojan Periz, član Opštinskog veća.

Predvođeni Branislavom Zubovićem, predstavnicima organizacionog odbora i žirijem  Festivala, mladi pesnici – finalisti su tokom prijema izneli utiske, koji su uglavnom bili pohvale na organizaciju i srdačnost svih ljudi sa kojima su došli u kontakt. Predstavnici žirija istakli su da je ove godine stiglo 143 prijave, i da je ovo jedan od „najjačih“ Festivala kada su radovi u pitanju, a da su, kao reko kad, radovi svih 10 finalista ujednačeni, u pitanju su nijanse.

Pozdravljajući sve prisutne, Mira Nedić je istakla značaj ovog Festivala.“Imamo veliku privilegiju da na naš Festival dolaze oni koji će proslaviti književnost ovih prostora. Gotovo da nema poznatog pesnika u poslednjih pola veka sa ovih prostora, a da nije učestvovao na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Zahvaljujući i  Pokrajinskom sekretarijatu i Ministarstvu za kulturu od kojih smo dobili podršku, jer su prepoznali značaj ove manifestacije, uspeli smo da organizujemo Festival  dostojanstveno“, rekla je Nedić.

Centralni događaj uz svečani program, kada će biti proglašen ovogodišnji pobednik Festivala održaće se sutra u Bioskopu „Jugoslavija“.