1,4 miliona dinara za uređenje kanalske mreže

Za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, opštini Vrbas pripalo je 1,4 miliona dinara, a po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupna vrednost projekta je 4,7 miliona dinara, bez PDV-a, tako da je obaveza opštine Vrbas da obezbedi 3,3 miliona dinara. Ugovor je potpisao Marijan Mijanović, član Opštinskog veća, a njemu i predstavnicima drugih vojvođanskih gradova i opština, uručili su ih predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević.

„Važnost realizacije ovog projekta najbolje će osetiti naši poljoprivrednici i naše Vodoprivredno preduzeće ‘Bačka’, koje će izvoditi radove. Uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta vršiće se u katastarskim opštinama Kosančić, Kucura, Vrbas, Savino Selo, Ravno Selo i Zmajevo“, rekao je nakon potpisivanja ugovora Mijanović.

Od 16. aprila ovo je bio peti ugovor između opštine Vrbas i sekretarijata Pokrajinske vlade, kojim su podržani različiti projekti lokalne samouprave.