Ruski bokser u poseti bokserima u Vrbasu

U poseti Bokserskom klubu „Čarnok“ iz Vrbasa boravio je ruski trener Jan Martinkević,  koji već nekoliko godina radi sa mladim bokserima i obučava porimerima sovjetske škole boksa. Martinkević je u Srbiju došao iz moskovskog CSK, bio je na čelu stručnog štaba BК “Vojvodina“, a trenutno radi u klubu „Matrmat“ čiji je predsednik.

Prema rečima trenera BК „Čarnok“, Igora Škundrića, saradnja sa ruskim trenerom Martinkevičem uspostavljena je uz posredovanje sportskog direktora ŽRK „Vrbas“, Damira Rojevića.

„Nadam se da će mladi vrbaski bokseri sa ovog treninga upiti što više znanja i iskoristiti priliku da nauče nešto novo i vide različite pristupe i vrste rada u boksu. Naši gosti sa puno elana i ljubavi prema bokserskom sportu prenose svoje znanje na mlade boksere i uče ih novim pokretima. Posebno nam je drago jer je i ova poseta u duhu saradnje bokserskih saveza Srbije i Rusije koju je uspostavio predsednik BS Srbije Nenad Borovčanin. Već u junu će veliki broj boksera i trenera ići u Rusiju na obuku što će puno značiti za rehabilitaciju boksa u Srbiji. Poseta Rusiji je prilika da se upoznamo sa ruskom školom boksa i pokupimo što više znanja koje ćemo preneti našim mladim bokserima“, rekao je Škundrić.

Martinkevič je istakao da izuzetno voli i poštuje Srbiju i trudi se da doprinese napretku bokserskog sporta koliko god može.

„U mom boks klubu u Novom Sadu radimo u skladu sa tradicijom čuvene sovjetske škole boksa. Imamo uhodan, uređen sistem treninga i čitav tim stručnjaka posvećuje se sportisti. Radimo individualno, jer to daje najbolje rezultate. To znanje želimo da prenesemo i vama sa željom da ovakav način rada prilagodite i implementirate u vašem klubu s ciljem postizanja vrhunskih rezultata,“ istakao je Martinkević.

Gostovanje ovog vrhunskog ruskog trenera pružilo je mogućnost mladim vrbaskim bokserima da prošire svoje vidike u boksu i nauče nešto novo. Saveti koje su ovom prilikom dobili od Martinkeviča puno će im značiti u daljem radu.