Intervjui za posao u kompaniji Lear svakog ponedeljka

Inicijativa koju je opština Vrbas pokrenula radi smenjenja stope nezaposlenosti, u saradnji sa američkom Korporacijom Lear,  omogućiće stanovnicima da se do kraja leta prijavljuju za posao operatera u proizvodnji u novosadskom pogonu pomenute kompanije. Predaja dokumenata i intervjui će se održavati svakog ponedeljka, počev od 16. jula,  u Sali za sastanke na prvom spratu Opštine, u periodu od 16 do 18 časova.

„Opština Vrbas organizovala je ove intervjue za posao i ponudila svu potrebnu pomoć kompaniji, jer želi proaktivno da radi na smanjenju nezaposlenosti u opštini, istovremeno pružajući šansu svojim građanima da čuju o kakvom poslu je reč, kao i mogućnost da jedan deo njih u najskorije vreme dobije posao za stalno“, rečeno je za naš portal u opštini Vrbas.

U ovom trenutku, Lear traži operatere u proizvodnji koji izrađuju električne kablovske snopove, pa će zato tokom ovih susreta ponedeljkom Vrbašani imati priliku da čuju detaljnije upravo o toj poziciji, ali i o uslovima za zapošljavanje, uslovima rada, te sistemom plata i benificija. Građani će na istom mestu odmah moći da predaju svoja dokumenta i urade inrevjue za posao.

„Korporacija Lear je vodeći globalni proizvođač automobilskih sedišta i električnih sistema i važan dobavljač velikih svetskih proizvođača automobila, do čijih pogona delovi iz novosadskog pogona moraju biti isporučeni u tačno određeno vreme. Zato je Lear-u izuzetno važno da pronađe dobre radnike i ponudi im dobre uslove za rad: posao na neodređeno vreme, obezbeđen prevoz do posla, mogućnost napredovanja unutar kompanije, kao i zarade i bonuse u skladu sa ličnim rezultatima rada“, saopšteno je iz ove kompanije.

U Novom Sadu Lear posluje od aprila 2016,  proizvodnja se prostire na 29.000 kvadratnih metara u novosadskoj Radnoj zoni Sever IV. Trenutno zapošljavaju 3000 radnika, mahom radnika u proizvodnji, mašinskih tehničara, tehničara elektronike i inženjera.