“Heart rock fest” podržaće Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama

Sredstva od prodaje karata za muzički spektakl “Heart rock fest”, koji Vrbašani dočekuju 11. avgusta na Gradskom stadionu, biće namnenjena  za uređenje Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare. Kako je naglasio predsednik opštine Vrbas i predsednik OO festivala Milan Glušac, ovo nije prvi put da se Vrbašani udruže s humanitarnim ciljem.

„Opština Vrbas ponosna je što se radovi na objektu privode kraju zahvaljujući donacijama, jer to pokazuje koliko su Vrbašani solidarni. U našoj opštini postoji blizu 220 dece sa invaliditetom“, rekla je članoca Opštinskog veća  za socijalna pitanja i izbegla i raseljena lica Danijela Ilić i dodala da kupovina karte predstavlja mali doprinos za veliki projekat, jer će korisnicima Dnevnog boravka mnogo značiti.

Podršku organizaciji “Heart rock fest” pružilo je i Humanitarno udruženje „Empata“ iz Vrbasa. A na festivalu će nastupiti bendovi „Ničim izazvan“,  „Partibrejkers“, “Orthodox Celts” i „Iskaz“, dok će koncert otvoriti lokalni bend „Zen fur zen“. Karte su u prodaji već desetak dana.

„Zamolio bih sve koji žele da dođu na festival da svoju kartu kupe u pretprodaji kako bi se izbegle gužve na dan koncerta. Drago nam je što smo jednoglasno odlučili kome ćemo sredstva da usmerimo i nadamo se da će deca sa invaliditetom konačno imati završen objekat za dnevni boravak kakav zaslužuju“, poručio je basista benda „Ničim izazvan“ i jedan od inicijatora festivala Mane Gluvajić.