Radovi na održavanju atmosferske kanalizacije – Pripreme za jesen

Ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“,  na osnovu ugovora potpisanih sa lokalnom samoupravom, pristupile su radovima na održavanju atmosferske kanalizacije.  Radnici su već čistili rigole na cesti duž Ulice Gustava Кrkleca, dok će sledeće nedelje, ukoliko vremenske prilike dozvole, nastaviti sa ispiranjem i čišćenjem mreže za odvođenje atmosferskih voda.

„Pripremamo se za jesen, najkišniji period godine, kako bi mreža bila u stanju da primi ogromne količine površinskih voda. Atmosferska kanalizacija u našem gradu dobro funkcioniše čak i usled obilnih kiša kakve smo imali prethodnih meseci“, saopštio je poslovođa Odeljenja za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže Zvonko Dimitrov.

Obilne padavine često dovode do zapušavanja rigola, rešetki, šahti i propusta za odvod površinskih voda. U vrbaskom nadležnom preduzeću kažu da je održavanje atmosferske kanalizacije na zavidnom je nivou, jer posle upornih i obilnih padavina putevi i prilazi nisu prekriveni vodom, kao što je čest slučaj u mnogo većim gradovima i opštinama. Ekipe PJ „Vodovod i kanalizacija“ u okviru redovnog održavanja atmosferske kanalizacije, brinu i o 700 slivnika i rešetaka na raznim pozicijama na području Vrbasa.