Opštine Vrbas i Bijelo Polje potpisnice Protokola o saradnji u oblasti kulture

Opštine Vrbas i Bijelo Polje zaključile su danas u Vrbasu Protokol o saradnji u oblasti kulture. Dokument su potpisali Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, i Zoran Bošković, direktor Centra za kulturu Bijelo Polje, a on podrazumeva unapređenje i razvoj kulture i umetničkog stvaralaštva, kao i želju da se unaprede i osnaže prijateljske odnosi između ovih samouprava.

„Kultura je najbolje sredstvo za izgradnju mostova prijateljstva, želimo da naša brda i vašu ravnicu povežemo igrom i pesmom, na zadovoljstvo svih Vrbašana i BijelopoljacaČini nam veliko zadovoljstvo što potpisujemo ovaj Protokol o saradnji u oblasti kulture, a nadam se da će se u budućnosti dokument odnositi i na neke druge oblasti i delatnosti. Bijelo Polje se na nivou Crne Gore prepoznaje po kulturi, upoznat sam da se to u Srbiji može reći za Vrbas, i dobro je da takvi gradovi počinju da grade posebne odnose u ovoj oblasti.“, rekao je Bošković i preneo domaćinima pozdrave predsednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića i predsednika Skupštine opštine Abaza Dizdarevića.

Bošković je posebno zahvalio Ljubici Delibašić, urednici Filmske redakcije Kulturnog centra Vrbasa, na uloženoj energiji u uspostavljanju saradnje između dva grada, koja je rezultirala potpisivanjem Protokola, kao i time da će već večeras Pozorište iz Bijelog Polja odigrati u Vrbasu predstavu „Mirovna misija“, što je prvi korak u građenju novih odnosa.

„Vrbasu je stalo da gradi odnose sa gradovima u Crnoj Gori, jer u našem gradu živi dosta ljudi koji vode poreklo upravo iz Crne Gore. Istovremeno gradimo odnose i sa drugim gradovima, mađarskim, slovačkim, ruskim, bosansko-hercegovačkim, odakle poreklo vode drugi građani opštine Vrbas. Podržavamo sva kulturna društva i na desetine kulturnih manifestacija po kojim je grad prepoznatljiv, i uvereni smo da uspostavljanjem odnosa u oblasti kulture sa Bijelim Poljem, možemo dodatno unaprediti kulturnu prepoznatljivost grada“, rekao je Glušac i poželeo da odnosi Vrbasa i Bijelog Polja budu otvoreni i prijateljski.