Apoteka i ambulanta u Savinom Selu od danas na istoj lokaciji

Ugao ulica Maršala Tita i Đure Jakšića u Savinom Selu nova je lokacija  na kojoj će se nalaziti objedinjene zdravstvene usluge – ambulanta i apoteka – za žitelje ovog mesta. Ambulanta i apoteka smeštene su u novoizgrađenom objektu, osoblju je na raspolaganju dovoljan broj velikih prostorija, dok je pacijentima na raspolaganju komforan prostor dok čekaju usluge.

„Veoma sam zadovoljna što smo jedan ozbiljan problem uspeli da rešimo posle više godina. Stara ambulanta je prokišnjavala, bila je neuslovna i stalno smo pokušavali da taj problem otklonimo, kroz gradnju novog objekta, kroz renoviranje starog, i kako smo znali da rešenja neće biti u dogledno vreme, odlučili smo se na ovaj korak. Ovo rešenje će trajati najmanje godinu dana, a možda i više, ali je najvažnije da smo svi zadovoljni kako je ovo izvedeno. Novina je da Savinoselci od sada imaju i laboratoriju u svom mestu. Podršku za celu akciju imali smo od Saveta Mesne zajednice koji vodi Jovana Vujtović“, rekla je dr Jasmina Assi, direktorka Doma zdravlja „Veljko Vlahović“.

U novom objektu radiće dva doktora, a biće pružane i laboratorijske usluge. Troškove zakupa snosi opština Vrbas, dok troškove režija plaćaju Dom zdravlja "Veljko Vlahović" i Apoteka Vrbas.

„Zajedno sa Mesnom zajednicom došli smo na ideju da premestimo ambulantu i apoteku u novi objekat koji smo zakupili, i tako rešimo ovaj veliki problem. Sada svi zaposleni imaju odlične uslove za rad, a pacijenti su dobili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Ovo jeste prelazno rešenje dok ne napravimo novi objekat, zbog čega smo razgovarali sa predstavnicima nadležnog pokrajinskog sekretarijata. Ideja je bila da infrastrukturno opremimo jednu opštinsku parcelu i na njoj gradimo ambulantu, ali će na za to biti potrebna podrška pokrajinskih ili republičkih organa“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, prilikom obilaska novog objekta.

Jelena Đurović, direktorka Apoteke Vrbas, istakla je da su stanovnici Savinog Sela dobili novi objekat koji u potpunosti ispunjava uslove za obavljanje zdravstvene zaštite.

Radno vreme apoteke je od 07.00 do 19.30 časova radnim danima, i od 07.00 do 12.00 časova subotom.