JKP „Кomunalac“ daruje bebe rođene u septembru 2018. godine

„Roda Komunalca daruje vašeg malca“ naziv je kampanje koju je pokrenulo JКP Komunalac s željom da pomogne prvi mesec bebinog života kada je budžet porodice najviše opterećen. „Кomunalac“ nastoji da pruži svoj doprinos povećanju nataliteta na području vrbaske opštine.

Sve bebe koje se rode u septembru 2018. godine u porodilištu Opšte bolnice Vrbas, a imaju prebivalište na području vrbaske opštine, oslobodiće svoje roditelje plaćanja računa za vodu, kanalizaciju i smeće za mesec u kome su došle na svet. Majke u porodilištu treba da popune vaučer i da ga u oktobru, kada račun stigne na kućnu adresu, donesu na šalter JКP „Komunalac“.

U mesecu kada proslavlja rođendan, kako se čulo na konferenciji, JКP „Komunalac“ odlučilo je da poklanja, a najbolji način za to videli su u kampanji za bebe.

„Akcija je simboličan način da se podstakne povećanje nataliteta, da se olakša roditeljima na samom početku kada je zbog dolaska bebe budžet narušen. Ovom akcijom želimo da apelujemo i na druge subjekte u našem društvu da svako u svom delu poslovanja donese po jednu podsticajnu meru“, rekao je generalni direktor JКP „Кomunalac“ Siniša Adamović.

Adamović podseća da je Vlada Republike Srbije tokom ove godine donela strategiju i mere za podsticaj populacione politike, te da im je i to bio motiv za pokretanje kampanje.

Kampanja „Roda Кomunalca daruje vašeg malca“ trajaće tokom čitavog septembra kroz različite aktivnosti uz podršku Opšte bolnice Vrbas, Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ i lokalne samouprave.