Vrbas domaćin sportskih nadmetanja invalida rada iz Vojvodine

Opštinske organizacije invalida rada, domaćina Vrbasa, kao i one iz Novog Sada, Žablja, Bačke Topole, Bačke Palanke, Bača, Kikinde, Zrenjanina, Sremskih Karlovaca, Plandišta, Subotice, Šida, Kule, ukupno 15 opština i gradova Vojvodine, imaju danas svoje predstavnike na Sportskim igrama invalida rada.  U prvom planu je, kako kažu organizatori, druženje i građenje veza između organizacija i pojedinaca, a sportske discipline i rezultati su u drugom planu. Ovo je prvi put da se unutar Saveza invalida rada Vojvodine organizuje manifestacija ovakvog tipa i masovnosti.

Prisutne su na otvaranju pozdravili Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine i Svetislav Alargić, predsednik vrbaske organizacije invalida rada, a skup je otvorio Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

„U ime svojih saradnika i svoje lično ime pozdravljam vas ispred lokalne samouprave i izražavam zadovoljstvo što su  danas u našem gradu okupljeni članovi 15 organizacija invalida rada iz isto toliko opština, odnosno što je prisutno blizu 170 takmičara. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, kao i da će vaša okupljanja postati tradicija. S obzirom da je ovo jedna od 100 manifestacija koliko godišnje podržava i organizuje opština Vrbas, mi ćemo se potruditi da vam budemo pouzdan partner i da vam pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima“, istakao je Glušac.

Opštinske organizacije invalida rada iz ukupno 15 opština i gradova Vojvodine imaju danas svoje predstavnike na Sportskim igrama invalida rada. Takmiči se blizu 170 učesnika. 

Stana Svilarov iz Saveza invalida rada Vojvodine, zahvalila se svim učesncima što su poklonili jedan svoj dan svojim organizacijama i  ideji koja ih okuplja u, kako je rekla, dobroj ogranizaciji i lepom ambijentu. Nadmetanja se održavaju u ugostiteljskom objektu „Kod Čava“ u Vrbasu.