MZ Zmajevo i Savino Selo u akciji prikupljanja pomoći za decu sa KiM

Mesne zajednice iz Zmajeva i Savinog Sela u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Turističkom organizacijom Opštine Vrbas organizovale su prikupljanje pomoći u vidu školskog pribora i garderobe za decu sa Kosova i Metohije. U narednim danima će paketi biti prosleđeni.

,,Odziv građana u prethodnim danima je premašio očekivanja organizatora i ovom prilikom im se svima zahvaljujem na nesebičnom doprinosu i razumevanju potreba naših mladih sunarodnika i njihovih porodica u južnoj srpskoj pokrajini. Prikupljeni pribor i garderoba će tokom naredne sedmice biti prosleđeni deci sa Kosova i Metohije kojima ovim putem u ime Mesne zajednice Zmajevo želim srećan početak nove školske godine”, rekao je inicijator akcije i predsednik Saveta Mesne zajednice Zmajevo Nemanja Zavišić.

Jovana Vujtović, predsednica Saveta Mesne zajednice Savino Selo pozvala je sve mesne zajednice da se pridruže ovoj akciji. “Naš zadatak kao odgovorne lokalne vlasti je da sagledamo potrebe ne samo lokalne zajednice već čitavog društva na državnom nivou. Uvek smo spremni da u interesu svih naših građana radimo i više i odgovornije kako bi opravdali poverenje koje su nam građani poklonili. U ovom momentu mesne zajednice su se uključile u jednu humanu akciju za decu naše južne Pokrajine kako bi još jednom pokazali jedinstvo, nesebičnost i plemenitost. Dosta sadržaja smo organizovali za decu u prethodnom periodu i trudimo se da njihove želje, potrebe i sugestije uvažimo pre ostalih.

U narednim danima biće prosleđeni paketi školskog pribora i garderobe koje su za decu sa KIM prikupile Mesne zajednice iz Zmajeva i Savinog Sela, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Turističkom organizacijom.

U danima kada je aktuelna tema sudbine Kosova i Metohije, želimo da iz Opštine Vrbas, iz Savinog Sela pošaljemo poruku. Ovaj mali znak pažnje u stvari je odraz nade da će svi budući naraštaji koji stasavaju na ovim prostorima imati isti zadatak koji nam je ostavljen u amanet vekovima unazad. Ne smemo zaboraviti da čuvamo najlepše spomenike istorije i oltare vere na Kosovu i Metohiji, jer će i sutra naša deca svoju decu i unuke učiti pravim duhovnim vrednostima njihovih predaka. Naša deca na Kosovu i Metohiji su deca svakog odgovornog i savesnog građanina naše Srbije i njihove potrebe su uvek potrebe svih nas.  Pozivam i ostale mesne zajednice da se priključe ovoj humanoj akciji”, naglasila je Vujtović i dodala da u narednim danima Savet mesne zajednice Savino Selo priprema još sadržaja i aktivnosti za svoje najmlađe.