Posle Savinog i Ravnog Sela, ekološka radionica u zmajevačkom vrtiću

Tokom ove sedmice održavaju se ekološke radionice za decu u vrtićima naseljenih mesta opštine Vrbas. Radionice su deo projekta „Prirodu čuvam, jer prirodu volim“ koje je pokrenulo JKP „Komunalac“ u saradnji s PU „Boško Buha“ s željom da najmlađim sugrađanima ukaže na značaj očuvanja životne sredine. U ponedeljak su obišli mališane Savinog Sela, juče Ravnog Sela, danas je radionica održana u Zmajevu, a sutra je na redu Kucura.

„Najnovija edukativna aktivnost našeg preduzeća jesu ekološke radionice u okviru projekta „Prirodu čuvam, jer prirodu volim“ koje ćemo realizovati s PU „Boško Buha“, najpre u seoskim vrtićima. Radionice će biti interaktivnog tipa gde će se kroz igru deci ukazivati na značaj očuvanja životne sredine“, kažu u Sektoru marketinga koji je zadužen za realizaciju ovog projekta.

„Cilj je da se što više dece uključi u ove aktivnosti i da se kroz edukaciju i brojne radionice ukaže na značaj zdrave životne sredine. Ekološka svest stiče se od najmlađih dana, a naša ustanova u kojoj se ova znanja svakako uče, otvorena je za saradnju i širenje vidika iz ove oblasti, a u tome će nam pomoći komunalno preduzeće“, kaže specijalista likovnog vaspitanja u PU „Boško Buha“ Ljubica Mirković.

Nakon radionica u objektima Predškolske ustanove „Boško Buha“ u naseljenim mestima, deca iz gradskih vrtića imaće priliku da budu deo ovog projekta.