„Sunčana jesen života“ – Konkurs Crvenog krsta povodom Dana starih

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Prvog oktobra, Crveni krst Vrbas svake godine organizuje akciju pod nazivom „Sunčana jesen života“, gde se pored ostalih aktivnosti raspisuje i nagradni konkurs za likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola i dece u predškolskoj ustanovi. Tekst konkursa prenosimo u selosti:


„SUNČANA JESEN ŽIVOTA“
(likovno-literarni konkurs)

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, Crveni krst Vrbas svake godine organizuje akciju pod nazivom „ Sunčana jesen života“, gde se pored ostalih aktivnosti raspisuje i nagradni konkurs za likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola i dece u predškolskoj ustanovi.
Tema ovog konkursa je – ljubav i pažnja prema starijim osobama, tolerancija i solidarnost među generacijama starijih i mlađih osoba.
Učesnici su podeljeni u četiri kategorije:
• Deca predškolskog uzrasta
• Učenici od prvog do četvrtog razreda
• Učenici od petog do osmog razreda
• Učenici srednje škole
Osnovne škole i predškolska ustanova vrše selekciju radova na nivou ustanove i škole i najmanje po tri rada iz svake kategorije treba dostaviti Crvenom krstu Vrbas, najkasnije do 26. oktobra 2018. godine (petak).
Кonkurs je otvoren i za veći broj radova koje nam možete dostaviti,a na poleđini rada mora biti napisano – ime i prezime autora, razred, škola (ustanova) i ime i prezime nastavnika (vaspitača).
Svaka kategorija ima tri nagrade (knjige za decu), a svečanost uručivanja nagrada, kao i izložba likovnih radova biće organizovana 01. novembra 2018. godine – četvrtak u 12 časova, u prostorijama Crvenog krsta Vrbas.

TATJANA GLUŠČEVIĆ, dipl.andragog
sekretar