Gradsko groblje u Vrbasu dobija novu zonu

Teška mehanizacija „Komunalca“ obavlja poslove nivelisanja i krčenja terena na parcelama kraj vrbaskog groblja koje su nedavno eksproprisane. Eksporisanjem su se stekli uslovi za proširenje Gradskog groblja u Vrbasu, što znači da će se izgraditi nove staze i parcele, a zasnovaće se i zelene površine.

„Koristimo lepe vremenske prilike da sa mašinama priđemo i obodima groblja kako bismo očistili prostor od nagomilanog smeća koje, nažalost, nesavesni građani, ostavljaju na mestu koje nije predviđeno za to. Nakon toga, pristupićemo izgradnji bestonskih staza i grobnica koje su nam neophodne, jer je mnogo građana slalo zahteve. Izbetoniraće se i pristupni put ka ovom delu groblja. Dakle, ideja nam je da upristojimo Gradsko groblje i da ono dobije izgled kakav Vrbas zaslužuje“, rekao je šef „Kapele“ JKP „Komunalac“ Miljan Vujović.

Gradsko groblje prostire se na površini od osam hektara na kojoj počiva blizu 17 hiljada pokojnika. Podeljeno je na zone i redove kako bi se srodnici bolje snalazili i orjentisali na ovom prostoru. Novim proširenjem, dobiće još jednu, od ukupno devet zona.