Održano književno veče Aleksandre Mihajlović

Promocija romana „Kroz prstohvat cimeta“, književnice Aleksandre Mihajlović, održana je sinoć u NB „Danilo Kiš“.  U promociji dela ove autorke, u koje se još ubraja i prvi roman „Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje“, učestvovale su i Anja Ivačković i Vanja Jekić.

„Moj prvi roman bavi se proučavanjem Elektrinog kompleksa, koji se bazira na odnos oca i ćerke, to jest, stoji nasuprot Edipovom kompleksu. Našla sam da je dela koja se time bave užasno malo, kao i da me ova tema nije privukla slučajno, već je autobiogrfska i proizilazi iz ličnih nesređenih odnosa sa ocem, koji je iako odsutan, i na taj način bio prisutan u mom životu“, otkrila je Mihajlović.

Kako je dodala, drugi roman „Kroz prstohvat cimeta“, ima dve niti priče. Prva je savremena i obrađuje se kroz tri junaka, a druga je istorijska i u njenom središtu je lik kraljice Natalije Obrenović koji je proučavala više od tri godine. Roman uskoro doživljava svoje četvrto izdanje.

Inače, Aleksandra Mihajlović rođena je 1969. u Beogradu. Završila je Opštu i srpsku književnost sa srpskim jezikom na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde pohađa doktorske studije. Profesor je srpske književnosti i jezika u gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu. Bavi se proučavanjem srpske književnosti u kontekstu svetske književne baštine, slovenskom i grčkom mitologijom, kao i španskim jezikom i književnošću.