Rekonstruisan vrtić „Crvčak“ u Bačkom Dobrom Polju

Rekonstruisani objekat PU „Boško Buha“, vrtić „Cvrčak“ u Bačkom Dobrom Polju, svečano je predat na upotrebu deci i zaposlenima. Objekat su tom prilikom posetili, i upoznali se sa izvedenim radovima, Milan Glušac predsednik opštine Vrbas sa saradnicima i Marina Marinković direktorica PU „Boško Buha“. Ukupna vrednost sanacije iznosila je 9,7 miliona dinara, a obezbeđena je iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.

„Na ovaj način, obezbeđivanjem ovih sredstava, potrudili smo se da poboljšamo kvalitet uslova u kojima naši najmlađi pohađaju vrtić, ali i zaposlenima. U narednom periodu nastavićemo sa izradom projektno-tehničke dokumentacije kako bismo unapredili objekte predškolske i školske namene. Kada je u pitanju Bačko Dobro Polje, takođe smo naišli na razumevanje Pokrajinske vlade da se raši problem grejanja sportske hale u OŠ ‘Vuk Kradžić’ i to veoma skoro“, rekao je Glušac.

Direktorica Predškolske ustanove upoznala je medije i sa renovitranjem objekta „Zvezdica“ u vrbaskom naselju Vinogradi, završetkom popravke krova na vrtiću „Suncokret“ u Starom Vrbasu i ulaganjima u objekat „Livadica“ na Jasikama.

„Sada je u planu nabavka novog nameštaja, stolova, stolica, polica, a kako bismo sproveli postupak tranzicije koja treba da se sprovede do 2021. godine i promenu programa rada Predškolske ustanove, što je naša zakonska obaveza“, dodala je Marinković.

MZ donirala klima uređaj

Savet MZ Bačko Dobro Polje nabavio je i poklonio vrtiću jedan klima uređaj za, kako su saopštili,  "srećan i uspešan početak rada vrtića posle velike akcije uređenja, kao i sa željom da deci stvorimo što prijatnije uslove za boravak u objektu".