Bezbednost dece u saobraćaju – Edukativna predstava za najmlađe

U velikoj hali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“za učenike prvih razreda osnovnih škola i predškolce PU „Boško Buha“ izveden je interaktivni pozorišni komad u kom je o osnovnim saobraćajnim pravilima deci govorio Pažljivko, maskota  Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Akciji u Vrbasu koja je deo projekta „Policija u lokalnoj zajednici“, prisustvovalo je oko 1.000 mališana, a priredio ju je Savet za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.

Tom prilikom, kao deo akcije "Kulturno i nekulturno u saobraćaju" bila je postavljena i likovna izložba radova predškolaca na temu šta je kulturno činiti, a šta ne prilikom učestvovanja u saobraćaju.

„Predškolci su imali mogućnost da svoju celodnevnu aktivnost usmere u temu saobraćaja kroz prizmu kulture. Njihovi crteži pokazali su kako razumeju ovu temu, kako se u saobraćaju ponašaju oni sami, njihovi roditelji i drugi učesnici, koliko greše ili ne, i tako nam ukazali na neki važne okolnosti. Agencija za bezbednost saobraćaja sarađuje redovno sa opštinom Vrbas i zadovoljstvo nam je da zajedno možemo da podižemo bezbednost svih učesnika a posebno mladih, u saobraćaju“, rekao je Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, podsetio je da lokalna samouprava, njen Savet za bezbednost saobraćaja, već niz godina sprovodi projekat „Policija u lokalnoj zajednici“, kroz koji je do sada prošlo više hiljada građana i edukovalo se o raznim temama, a da je ovo četvrta akcija u 2018. godini.