Zajedničko delovanje lokalnih saveta za bezbednost

“Jačanje saradnje u ostvarivanju bezbednosne prevencije u gradovima i opštinama – delovanje lokalnih saveta za bezbednost”, bila je tema skupa koji je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, uz podršku “Fondacije Hans Zajdel” iz Nemačke.

Na ovom stručnom skupu učestovo  je i Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas. Tom prilikom on je učesnicima  predstavio projekat “Policija u lokalnoj zajednici”, koji se u opštini Vrbas sprovodi već nekoliko godina i koji predstavlja efikasan model saradnje i zajedničkih aktivnosti lokalnih organa zaduženih za bezbednost i Policijske stanice. Prema rečima Glušca kroz osnivanje i delovanje lokalnih saveta za bezbednost najodgovorniji društveni subjekti i državni organi u gradovima i opštinama zajednički preventivno deluju na smanjenje kriminala i rizika po bezbednost građana.

“Susrećemo se sa nizom tradicionalnih i novih bezbednosnih rizika i naš je zadatak da damo punu podršku državnim organima na suzbijanju tih pojava, a zajedničko delovanje sigurno će doneti efikasnije rezultate na tom polju. Upravo je naš projekat ‘Policija u lokalnoj zajednici’ poslužio kao model kako se može unaprediti bezbednost na mnogim poljima i kako lokalna zajednica i građani mogu biti podrška policijskim timovima”, rekao je, između ostalog, Glušac. Zajedno sa Glušcem stručnom skupu u Novom Sadu prisustvovao je i Dragomir Tešanović, komandir Policijske stanice Vrbas.