Božićni turnir u kuglanju „Vrbas 2019“ – Najbolji Vilmoš Zavarko

Po sedmi put je na Božićnom turniru u kuglanju titulu najboljeg osvojio Vilomš Zavarko, srpski reprezentativac i kuglaš slovačkog kluba Železarna Podbrezova. Sa 661 oborenim čunjem, našao se ispred Gorana Ostojića, prvotimca Beograda, koji je uzeo 611 poena. Trećeplasirani je njegov klupski kolega Baranj Čongor, a četvrti Radovan Vlajkov sa 595 oborenih čunjeva. Nagradu najboljem takmičaru 24. Božićnog turnira u kuglanju „Vrbas 2019“ dodelio je Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

„Kuglaški savez Srbije od početka je podržao ovaj turnir, imajuću u vidu da prethodi kao sjajna priprema takmičenjima koja nas očekuju od februara, a to su svetski kupovi u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji koji će ove godine biti održani u Češkoj Republici. Pored Banje Junaković, Vrbas je i jedan od najboljih trenažnih centara reperezentativnih selekcija pred nastupe na sličnim velikim takmičenjima. Šteta je samo što ne postoje bar dve staze više, ali smo kvalitetom izrazito zadovoljni“,  rekao je Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije.

Srbija se u kuglanju inače visoko kotira i smatra se jednom od najbolih kuglaških nacija, o čemu svedoče brojne medalje i učešće na prestižnim turnirima. Turnir je svečano otvorio Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, koji je u pozdravnoj reči naglasio je da je Vrbas grad sporta, kao i da kuglanje ima izuzetnu tradiciju i mnogo uspeha.

„Uspeli smo da organizujemo ovaj turnir uprkos skromnim finansijskim okolnostima. Ipak, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport, opštine Vrbas i našeg suorganizatora, Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“, okupili smo takmičare iz Srbije, Mađarske i Hrvatske. Nezgoda je što se istovremeno održava još nekoliko takmičenja u kuglanju u regionu, pa je odziv bio nešto slabiji nego obično“, istakao je Nedeljko Obrovački, iz organizacionog odbora turnira.

Na ovom prestižnom prvenstvu u kuglanju učestvovali su kuglaši koji igraju za klubove iz Beograda, Novog Bečeja, Bačkog Gradišta, Bačke Palanke, Sremske Mitrovice, Feketića, Novog Sada, domaćina Vrbasa, kao i oni koji brane boje klubova iz Italije, Mađarske i zemalja regiona. Turnir će iduće godine obeležiti jubilarnih 25 godina, ili četvrt veka, postojanja.