Bokserski savez Srbije donirao vredne rekvizite BK „Čarnok“

U sklopu akcije Bokserskog saveza Srbije, kojom je u više gradova i blizu 70 klubova organizovana olimpijska škola boksa, sa ciljem da se ovaj sport približi najmlađima, BK “Čarnok” posetili su predstavnici ovog Saveza i uručili klubu vredne rekvizite i opremu.

„Olimpijska škola boksa, kao projekat koji smo započeli širom Srbije, realizuje se vrlo dobro i kvalitetno. Upravo zato smo u poseti BK „Čarnok“. Uručićemo im neophodne rekvizite koji će omogućiti da članovi kluba brže napreduju. Naš cilj je da ne mora svako dete koje uđe u klub da postane bokser, ali je važno da postane bolji čovek. Kako bi dodatno podstakil talentovane, za njih dva puta godišnje organizujemo kampove na kojima postaju i reprezentativci, a reprezentativcima omogućavamo sve uslove, pa se nadam da ćemo kroz par godina postati evropska i svetska bokserska sila“, rekao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Željko Žmukić, predsednik BK „Čarnok“ zahvalio se na ovoj donaciji i kazao da će članovi kluba sada moći da treniraju mnogo bolje. Dodao je da su sada u toku bazične pripreme za prvenstvo Srbije koje će se održati za dva meseca, a u junu takmičare čeka „Vojvođanska zlatna rukavica“, dok će se Kup nacija za juniore održati u Vrbasu u avgustu. Treningu je prisustvovala i delegacija opštine Vrbas, predsednik opštine Milan Glušac, kao i Srđan Stanić, član Opštinskog veća za sport i Predrag Rojević, savetnik predsednika opštine.

“Ovo je za sport u Vrbasu, pa i za samu opštinu, izuzetno značajna poseta i značajna donacija. Klub “Čarnok”, koji ima preko 60 članova, jedan je od izuzetno aktivnih i značajnih sportskih klubova u našoj opštini koji pruža mladima da se bave sportom. Stoga je važno što osim podrške opštine ima i podršku Bokserskog saveza Srbije”, kazao je Glušac.