Raspisan konkurs za 45. Paletu mladih

Festival poezije mladih raspisuje konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 45. put održati u okviru 51. Festivala poezije mladih. Pravo učešća na konkurs imaju svi mladi slikari do 27. godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni.

Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka) kao i kratku biografiju na: [email protected] najkasnije do 1. aprila 2019. godine. Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Kulturnog centra Vrbasa na 45. Paleti mladih koja će se održati krajem maja ove godine u Vrbasu.

Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 1. maja 2019. godine na adresu Galerije KCV. Kontakt telefon: 064 835 10 56