Opštini Vrbas dodeljena sredstva za realizaciju dva projekta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave vredne 4,1 milijardu dinara, za realizaciju 56 projekata u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta. Jedan od ovih ugovora pripao je i opštini Vrbas i prema njegovim odredbama za finansiranje projekta „Infrastrukturno opremanje u blokovima 100 i 44 u Vrbasu“ iz budžeta AP Vojvodine izdvojeno je 56.408.901,85 dinara. 

„Odličnu saradnju sa Pokrajinskom vladom i Upravom za kapitalna ulaganja nastavljamo i u 2019. godini. Već u prvoj podeli sredstava namenjenih realizaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, dobili smo više od 56 miliona dinara za dva projekta u Vrbasu – izgradnju parkinga sa 63 mesta u centru grada, i komunalno opremanje radne zone u bloku 100. Ovim ćemo rešiti problem nedostatka parking prostora u gradu, kao i stvoriti uslove za dolazak investitora, i to jeste prostor u kom želimo da najviše delujemo kao lokalna samouprava – unapređenje gradske infrastukture i stvaranje uslova za privredni razvoj grada. Hvala Pokrajinskoj vladi što prepoznaje ove naše težnje i pruža punu podršku njihovoj realizaciji“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas nakon potpisivanja ugovora.

Od ukupnog iznosa sredstava, Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila je 3,4 milijarde dinara.Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je na dodeli ugovora da će se i tokom 2019. godine nastaviti realizacija najvažnijih infrastrukturnih projekata.