Novi CT aparat za Opštu bolnicu Vrbas

Od 18. februara na odeljenju radiologije u OBV u funkciji je novi CT aparat. Pacijenti više neće čekati na ovu vrstu dijagnostičkog pregleda i liste čekanja više neće biti. CT aparat obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i tim povodom Opštu bolnicu Vrbas, danas je posetio  pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković. Prema njegovim rečima to je sedmi CT aparat u nizu, koji je Pokrajinska vlada  obezbedila za opšte bolnice u Vojvodini.

“Koliko je to važno govori i sam podatak da je poslednji CT aparat u Vojvodini kupljen pre 11 godina,  a da je CT aparat koji je radio u vrbaskoj bolnici kupljen pre 12 godina, kao i da je poslednjih godina aparat više bio u kvaru nego što je radio. Ovo je još jedan iskorak za vrbasku bolnicu, jer će novi aparat omogućiti da nema više liste čekanja za dijagnostičke procedure. Građani ove regije neće više morati da idu u Novi Sad, Sombor niti u neki drugi grad radi ove dijagnostike. Danas OBV pored savremenih dijagnostičkih uređaja ima značajno zanovljenu i terapijsku opremu koja je u svakodnevnoj upotrebi”, rekao je prof. dr  Gojković i istakao da Pokrajinska vlada i u narednom periodu nastavlja proklamovanu politiku „lečenja zdravstva Vojvodine“, ulaganjem u nove medicinske aparate, infrastrukturne radove, te kadrovske i obrazovne potencijale u celoj Vojvodini.

Zahvaljujući se  Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, direktor OBV Dr Milan Popov istakao je odličnu saradnju ovim sekretarijatom. “Zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i prof.dr Gojkoviću, mi smo dobili sve ono što smo od sekretarijata tražili u protekle dve godine. Nadamo se da će se ovako dobra  saradnja  nastaviti i dalje. Dobijanjem novog CT aparata biće olakšano funkcionisanje, jer sada imamo dva CT aparata u upotrebi. Trenutno smo u fazi da treba da nam na odeljenje radiologije stigne još jedan specijalizant, a ako uspemo da dokažemo da nam zbog povećanog obima rada treba još kadra, mi ćemo aplicirati i  verujem da će nam sekretarijat i ministarsvo izaći u susret”, istakao je dr Popov.

Načelnik službe za radiologiju u OBV, dr Milan Ćelić, naglasio je  da je novi skener u upotrebi  u OBV od 18. februara, kada je završena obuka radioloških tehničara i lekara specijalista radiologije. “Sada imamo dva CT aparata čime je omogućen i rad u dve smene. Liste čekanja koje su bile do maja meseca biće urađene za sledećih 25 dana. U ovom trenutku pacijenti koji trebaju uslugu CT dijagnostike, više neće čekati, uradiće se odmah ili u odgovarajućem vremenskom periodu”, rakao je dr Ćelić. Inače, Pokrajinska vlada je za različite projekte namenjenje za nabavku medicinske i nemedicinske opreme za zdravstveni system u Vrbasu, izdvojila 90 miliona dinara.