Predavanje o starenju i zdravom životu održano u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru Vrbas održano je predavanje posvećeno zdravom starenju. U svom predavanju, i kasnijoj diskusiji sa korisnicima Gerontološkog centra Vrbas, dr Marija Vozar je iz ugla lekara sa dugogodišnjim iskustvom, istakla aktivnu starost i pravilnu ishranu kao način da se što duže sačuva zdravlje.

„Uz odvikavanje od loših navika modernog života, poput sedenja za računarom i TVaparatom, pušenja i upotrebe alkoholnih pića, brigu o higijeni potrebno je ostvariti što bolju saradnju sa svojim lekarom opšte prakse i pratiti promene u organizmu koje se dešavaju u procesu starenja. Ovaj proces počinje već od 18-te godine života i stoga povezuje sve generacije stanovništva“, kazala je dr Vozar.
Predavanje je upriličeno u  sklopu akcije „Pozovi komšiju u Muzej.“  Kustos etnolog ovog Gradskog muzeja, Dragana Latinović osmislila je da u toku marta zajedno sa dr Marijom Vozar održi seriju predavanja i radionica sa predškolskom i srednjoškolskom decom i starima na temu navika koje karakterišu zdrav život.