„Šta znaš o saobraćaju“ – Pravi put za bezbedan saobraćaj

Na centralnom gradskom Trgu u Vrbasu velikim takmičenjem obeleženo je 50 godina postojanja manifestacije takmičarskog i edukativnog karaktera  „Šta znaš o saobraćaju“. Organizator manifestacije su opština Vrbas, Savet za bezbednost saobraćaja, AMS, Agencija za bezbednost saobraćaja,  u saradnji sa Policijskom stanicom,  i svim školama na teritoriji opštine.

 Ovogodišnji domaćin takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ bila je OŠ „Petar Petrović Njegoš“.  Stotink dece učestvovalo je na takmičenju u spretnosti u vožnji bicikla, na poligonu koji je bio napravljen u centru.  Uživali su i takmičari i brojni posmatrači. Sve prisutne pred početak takmičenja pozdravili su predsednik opštine Vrbas i njegova zamenica, Milan Glušac i Miljana Štulić.

„Za poštovanje je što takmičenje traje 50 godina bez prekida, u svim uslovima. To govori kolio je dobro, korisno i da ga deca vole. Zahvaljum se svima koji su kroz ovih pola veka dali doprinos da manifestacija uspe da se održi i bude uspešna“, rekao je Glušac.

„Cilj je da se deca naše opštine u najranijem periodu nauče saobraćajnoj kulturi,  to je pravi put da imamo bezbedan saobraćaj. Ovde na takmičenju nema pobednika,  ovde se pokazuju usvojena  znanja o bezbednosti u saobraćaju, i to je jedna od najvažnijih lekcija“, istakla je Miljana Štulić.

Pre početka takmičenja uručene su zahvalnice onima koji su učestvovali u organizaciji, nastavnicima, profesorima, kao i predstavnicima škola koje svih ovih godina učestvovali i dali doprinos da se ovakva manifestacija održava svake godine.