Pet predstava na Festivalu ekoloških predstava za decu u Vrbasu

Festivalom ekoloških predstava za decu završen je projekat JKP „Komunalac“ pod nazivom „Prirodu čuvam, jer prirodu volim“ koji su tokom tekuće školske godine sproveli ovo JKP  i PU „Boško Buha“. Na sceni bioskopa „Jugoslavija“ učestvovalo je pet predstava koje su pripremili predškolci sa svojim vaspitačima.

„Želeli smo da kod najmlađih sugrađana probudimo svest o očuvanju životne sredine. Deca koja su učesnici ove manifestacije prošla su kroz ekološke radionice koje smo sproveli u saradnji sa zaposlenima u predškolskoj ustanovi. Smatrali smo da su predstave najbolji način da vidimo kako oni doživljavaju prirodu i koliko su razvijene njihove ekološke navike. Zahvaljujući deci i mi stariji danas smo obnovili svoja znanja, jer od najmlađih se najbolje uči“, kazao je direktor JKP „Komunalac“ Siniša Adamović.

Zamenik direktora PU „Boško Buha“ Nebojša Dešić kaže da je zahvalan „Komunalcu“ što je došlo na ideju da organizuje Festival ekoloških predstava koji se do sada nije održavao u našem gradu, jer je ekologija tema koja posebno u današnje vreme zaslužuje veliku pažnju. Predstave na Prvom eko festu pratili su i predstavnici lokalne samouprve koji podržavaju ovakve vidove edukacije najmlađih sugrađana.

Na ekološkoj smotri dramskog stvaralaštva našlo se pet najboljih, od ukupno 11 predstava, koje je žiri na čelu sa predsednicom Vesnom Drinčić Đilas odabrao da se predstave na Eko festu. Prva nagrda dodeljena je mališanima iz vrtića „Šećerko“ za predstavu „Smoganin poraz“ i vaspitačicama Oleni Ungar i Ljiljani Jovanović. Drugo mesto pripalo je predškolcima „Poletarca“ koji su zahvaljujući vaspitačicama Maji Baucal i Veri Vujačić pokazali da „Reciklaža nije gnjavaža“, dok je treća nagrada otišla u ruke „Cicibanu“ iz Zmajeva za predstavu „Deca sa prirodom propovedaju“ u čemu su im pomogle vaspitačice Slavica Lazarov, Tanja Mihailović i Suzana Zbućnović.