Dr Nele Karajlić gost vrbaske Biblioteke – Otvoreni razgovor sa čitaocima

Promocija knjige „Solunska 28“, autora dr Neleta Karajlića, poznatog rokera, kompozitora, komičara, ali i pisca održana je sinoć u Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“ u Vrbasu. O knjizi koja govori “ o novcu i strastima, koja je priča o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta“, govorio je autor. Knjiga obuhvata istorijski period od 1898. godine do 1918. godine i tiče se Beograda koji je  jedan od najuzbudljivijih gradova, kaže autor.

„Nakon objavljivanja prve knjige “ Fajront u Sarajevu“ koja je u mahu prodata u sto hiljada primeraka, osetio sam podstrek za pisanje Solunske 28″, kaže autor.

Knjigu je izdala Laguna,a jedan od urednika bio je književnik Vule Žurić. „Dr Karajlić nas ovoga puta vodi u Beograd s početka dvadesetog veka, gde se odvija priča koju vam do sada niko nikada nije ispričao, a bez koje od sada neće moći da se zamisli nijedna ozbiljnija istorija grada. Spajajući najbolje sastojke južnoameričkog magijskog realizma i sarajevskog novog nadrealizma, Dr Karajlić nam pripoveda istoriju jedne kuće u dorćolskoj ulici i vodi nas u prostor sa druge strane ogledala. Solunska 28 je uzbudljiv roman o uzbudljivim vremenima koji ćete čitati bez daha do poslednje stranice, a onda ćete želeti još“, beleži Vule Žurić.

Promocija u vrbaskoj Biblioteci protekla je u neposrednom i duhovitom razgovoru uzmeđu pisca i velikog broja prisutne publike.